Het verhaal van het Aucos systeem                                Link to english version of AUCOS          

Het revolutionaire Aucos systeem is 's werelds eerste en enige automatische aan- en afkoppelsysteem dat een turn-key connectie tussen de schotel en de kingpin toestaat door de gepatenteerde Aucos oplossing.

Het revolutionaire Aucos systeem is 's werelds eerste en enige automatische aan- en afkoppeling systeem die een turn-key connectie tussen de schotel en de kingpin toestaat door de gepatenteerde Aucos oplossing.

Het Aucos systeem staat de bestuurders toe om in de cabine te blijven, terwijl lucht, elektriciteit en data automatisch worden aangesloten tussen de oplegger en trekker. Daarnaast verbeterd het systeem de algemene veiligheid door het feit dat de chauffeur minder hoeft te lopen. Hierdoor verminderd namelijk de kans op ongevallen, zoals glij- en valpartijen door olie en andere viezigheid op de trekker, maar ook omdat de chauffeur niet meer naast de oplegger hoeft te staan om de poten op te draaien. Ook zal er minder tijd aan het ont- en aankoppelingsproces besteed hoeven te worden, waardoor de omloopsnelheid hoger ligt dan bij het gebruik van het traditionele systeem. Het systeem biedt aansturing voor de elektrische poten en bediende twistlocks. Momenteel is het systeem goed gekeurd voor gebruik op eigen terrein, met ingang van 2018 is het systeem ook goedgekeurd voor de openbare wegen met de keuringen R10, R13 en R55.

Het systeem is perfect voor gebruik in container terminals, zee- en inlandige havens en distributie centra, bij operaties die veel met ontkoppelen en aankoppelen te maken hebben. In 2018 komt er een uitbreiding die voor de LZV ABS/EBS de weeggegevens doorstuurt naar de trekker via een CAN-bus.

Momenteel is het Aucos systeem volop in gebruik in Europa, de Verenigde Staten en Canada. Gebruikers melden dat er aanzienlijk minder ongevallen plaatsvinden, terwijl de productiviteit met wel 30% verhoogd is. De bedrijven die het systeem hebben opgenomen in de vloot melden dat zij een gunstigere positie op de concurrentie markt hebben kunnen veroveren. Tot nu toe zijn er al meer dan 1 miljoen aan- en afkoppelprocessen geweest die zonder problemen zijn verlopen en dit aantal blijft groeien.

Elk Aucos systeem is 100% "Made in Germany" en ondergaat specifieke en complexe testen voor dat het systeem opgestuurd wordt naar de klant. Hierdoor kan de kwaliteit gegarandeerd worden. Daarnaast krijgen de gebruikers een gedetailleerde training over het gebruik en onderhoud van het systeem, om er voor te zorgen dat er maximaal gebruik van gemaakt kan worden. 

Voordelen voor het gebruik van Aucos systeem
 

- De algemene veiligheid voor de chauffeur wordt verhoogd door het feit dat er vanuit de cabine gewerkt kan worden gedurende het ont- en aankoppelingsproces
- Alle kritische systemen worden automatisch verbonden waardoor er geen menselijke fouten aan te pas kunnen komen
- De productiviteit wordt verhoogd doordat er minder tijd wordt gebuikt bij het aan- en loskoppelen van de opleggers, bekijk het terugverdien model om uit te rekenen wanneer het systeem zichzelf voor u heeft terugverdiend en daarna zichzelf uitbetaalt in tijd en schade besparing.
- Automatische connectie van lucht, stroom en data in een fractie van een seconde met het Aucos systeem
- Opleggers met het Aucos systeem kunnen ook handmatig bediend worden verderop in de bezorgingroute, er kan dus gewoon ouderwets mee gereden worden.
- Doordat de chauffeur niet meer aan de zijkant hoeft te komen kunnen de opleggers dichter naast elkaar gezet worden wat de mogelijkheid biedt tot het openen van een nieuwe deur voor laden en lossen.

Toepassingen van het Aucos systeem 

Het systeem is toe te passen in container terminals, zee havens, inlandige havens, distributie centra's, bij operaties die veel met ont- en aankoppelen te maken hebben. 

Het Aucos systeem in actie

Back to Top