Reparatie torsie-as van caravan of aanhanger

Reparatie aanhanger as van caravan of aanhangwagen / asrubbers vervangen

Heeft uw caravan, boottrailer of aanhanger/aanhangwagen een doorgezakte as veroorzaakt door versleten asrubbers? Of is de swingarm (ook wel draagarm of zwenkarm genoemd) van de as krom? Bel dan even voor een afspraak (0592-37 27 19) om de as te laten repareren, of mail ons.

Middelbos bv is als importeur / groothandel door verschillende as fabrikanten officieel bevoegd om torsie-assen te reviseren. Met goed opgeleid personeel en speciale apparatuur kunnen wij vlot zowel uw rubbergeveerde als uw staalgeveerde torsie as repareren. Met meer dan 40 jaar ervaring is geen reparatie te moeilijk voor ons.

Reparatie of vervanging

Technisch is natuurlijk (bijna) alles te repareren. Maar wij willen u niet onnodig op kosten jagen. Het simpel vervangen van versleten asrubbers of torsiestaven (bij een doorgezakte torsieas) is zelden een probleem. Maar als er meer dan 1 complete swingarm (zwenkarm) vervangen moet worden, kan de aanschaf van een nieuwe complete as vaak al uit. Daarom is het zinvol om vooraf even de reparatiekosten door te spreken. Let op: Een ronde rubbergeveerde as van Knott is niet te repareren!

Middelbos repareert torsie assen van caravans en aanhangwagens

Kosten besparen

Wilt u tijd of juist bijkomende kosten besparen? Dan kunt u kiezen uit de volgende mogelijkheden:

A. Wij laten een plaatselijke ANWB-Bovag of Focwa dealer met u een afspraak maken om de as onder de caravan of aanhanger te schroeven;

B. Of u schroeft zelf de torsie as even onder de caravan of aanhanger vandaan (meestal slechts 4-6 bouten);

Vervolgens als de as onder de caravan / aanhanger vandaan is heeft u de keuze:

1. U laat ons de losse torsie-as ophalen en na reparatie ook weer bij u bezorgen. Gemakkelijk en verrassend goedkoop.
2. Of U brengt zelf de torsie-as bij ons langs in Assen (graag wel eerst even een afspraak maken). Terwijl u wacht repareren wij uw as.

Vraag ons deskundige reparatie-team (0592-37 27 19) naar de mogelijkheden, of mail ons.

Hoe zie je dat een swingarm krom is?

Na verwijdering van de wielen kunt u goed zien of uw swingarm krom is, hierbij moet goed gelet worden op de hoek van de swingarm. Deze kunt u makkelijk opmeten zoals bij de onderstaande afbeelding.
Hieronder ziet u een afbeelding van een swingarm van voor- en na de reparatie. Als een swingarm krom is dan is de hoek kleiner dan 20 graden. Normaal gesproken hoort de hoek van de swingarm 20 graden te zijn.

Swingwarm krom - Voor en Na foto

Back to Top