logo
0592-372719
€ 0,00 (0 items)
€ 0,00
(0 items)
 
 
 
 
 

Blog


Hier vindt u belangrijke informatie over de landbouwkentekening, zoals basisinformatie over de regelgeving en EU dossiers. 

 


Lees meer

 

Er komt mogelijk toch een kentekenplicht voor trekkers, in combinatie met een verhoging van de maximumsnelheid naar 40 kilometer per uur.

 Lees meer

 

Eind december 2016 stemde de 2e kamer tegen het wetsvoorstel met daarin het trekkerkenteken. Erg jammer, want daarmee had Nederland een mooie slag kunnen maken om het landbouwverkeer veiliger te kunnen maken en sneller te mogen rijden dan de nu formeel toegestane 25 km/uur.

 

 

Lees meer

 

Deze blog gaat vooral over enkele “rijtechnische vraagstukken” op het gebied van: Landbouw - Tuin & Park

 

Lees meer

 

Er komt voorlopig geen kenteken voor trekkers en ander langzaam verkeer. In een hoofdelijke stemming bleek de Tweede Kamer in een krappe meerderheid tegen het voorstel van Minister Schultz om een kenteken in te voeren. De consequentie kan zijn fors hogere kosten voor nieuw toegelaten voertuigen.

 

 

 

Lees meer

 

Het lijkt erop dat het trekkerkenteken er dit jaar niet komt. Dinsdag 13 december j.l. stemden CDA, VVD en SGP tegen de wetswijziging van minister Schultz van Haegen. 

 

Lees meer

 

Maximale toegestane snelheid, nieuw of bestaand voertuig en remeisen kunnen van invloed zijn op de keuze van de band voor trekker of aanhanger.

 

 

Lees meer

 

Het overleg over de kentekenplicht dat in juni jl. was geschorst, zal worden vervolgd in een plenair debat in de Tweede Kamer in week 43.

 

Lees meer