Drehstabfederachse is het Duitse woord voor staalgeveerde torsie-as.
Vaak wordt dit woord vermeld door de fabrikant op het typeplaatje op het ronde aslichaam. (Als een as vierkant is, dan gaat het meestal om een rubbergeveerde as waarin de rubberstrengen of asrubbers voor vering zorgen).

Voordelen van een torsie-as met stalen torsiestaven:
Staalgeveerde torsie-assen zijn bijzonder geschikt voor laag wisselende laadvariatie van de aanhanger of caravan. Dat wil zeggen een klein verschil in belading. Bijvoorbeeld een aanhangwagen met een compressor of aggregaat. De compressor of het aggregaat staat altijd op de wagen en er is dus sprake van geen tot lage laadvariatie. Een voorbeeld van het tegengestelde (hoge laadvariatie) is een aanhanger waarmee u de ene keer zand vervoert en de andere keer lichte boomtakken en leeg weer terug gaat. Daarbij zou een rubbergeveerde torsieas een betere oplossing zijn. Een caravan ligt er ergens tussen in. En kan zowel met een rubbervering als met een staalvering voorzien zijn.

Nadelen van staalvering:
Niet onderhoudsvrij (in tegenstelling tot rubbervering). Een staalgeveerde torsie-as moet regelmatig van vet worden voorzien via de smeernippels.