Persbericht, Almelo 22 januari 2013

Landbouw Vakbeurs Assen trekt ruim 26.000 bezoekers

De mechanisatiesector ontbrak gedeeltelijk, maar toch is de organisatie zeer tevreden met het verloop van de Landbouw Vakbeurs Assen die vorige week zijn 5e editie beleefde. Volgens beursorganisator Johan Wolters passeerden dit jaar 26.212 de poorten van de TT-Hall.

Het openingscongres van Rabobank Nederland droeg ook in belangrijke mate bij aan de komst van kwalitatief goede bezoekers. KRO presentatrice Yvon Jaspers leidde hierbij het programma voor de topondernemers van de toekomst op voortreffelijke wijze. Johan Wolters vertelt desgevraagd dat de gehele vakbeurs goed ontvangen is en noemt de opvallende tevredenheid bij de 290 standhouders.

Wolters: ‘Het was een beurs in de volle breedte  van de landbouw, met voor ieder wat wils. Het blijkt dat de gedeeltelijke afwezigheid van de mechanisatiesector geen invloed heeft gehad op de bezoekersaantallen. Dit jaar passeerden 26.212 beursgangers de poorten van de TT-Hall.’ De beursmanager verwacht dat op de volgende editie de 300 standhouders ruimschoot overschreden gaan worden.

De volgende editie van deze beurs staat namelijk alweer gepland. En dan zal de mechanisatiesector wel volledig vertegenwoordigd zijn op de Landbouw Vakbeurs in Assen. ‘Daarover zijn met de mechanisatiesector thans afspraken gemaakt en vastgelegd.’ aldus Wolters. ‘Bovendien wordt het een vierdaagse vakbeurs die tevens op de woensdagavond geopend zal zijn. En – dat is een onderdeel van de afspraken – de Landbouw Vakbeurs Assen krijgt daarna tweejaarlijkse cyclus.’

De eerste aanmeldingen voor de zesde editie van deze vakbeurs, die van 26 t/m 29 november 2013 gehouden wordt, zijn inmiddels alweer binnen bij Expo Management.