Vanaf 1 september 2019 gelden er strengere eisen voor de  stootbalk van vrachtwagens (volgens richtijn ECE R58-3), wat moet zorgen voor een verbetering van de verkeersveiligheid. Volgens de nieuwe voorschriften wordt de afstand tussen de onderzijde van de stootbalk tot aan het wegdek verlaagd van 55 naar 45 centimeter. Daarnaast worden de sterkte-eisen vergroot om afbreken te voorkomen. Strengere eisen voor stootbalk vrachtauto’s volgens ECE-regelement 58

De stootbalk moet voorkomen dat andere weggebruikers bij een aanrijding onder het voertuig bekneld raken. Alle nieuwe type voertuigen, zowel vrachtauto’s als aanhangwagens met een totaal toegestaan gewicht van meer dan 8 ton, moeten vanaf september aan de nieuwe Europese richtlijnen voldoen.

De nieuwe voorschriften gelden vanaf 1 september 2019 voor nieuwe typen bedrijfsauto’s en aanhangwagens (boven de 8 ton GVW). Vanaf 1 september 2021 moeten alle nieuw te registreren zware bedrijfsvoertuigen aan de nieuwe voorschriften voldoen. Voor bestaande voertuigen hebben de nieuwe voorschriften geen gevolgen.

 

Bekijk onze stootbalken in de webshop.
 

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met een van onze verkopers: 0592-37 27 19 of op [email protected].