In November 2014 zal de trekker expeditie ‘Antartica 2014’ plaatsvinden, waarbij Trelleborg als officiële partner verkozen is door Massey Ferguson.

Maar liefst 2.250 kilometer zal er worden afgelegd door ‘’tractor dame’’ Manon Ossevoort. Onder begeleiding van een team van pool-specialisten wordt de expeditie naar de Zuidpool afgelegd met een MF-5600 trekker, over verraderlijk sneeuw en ijs. Voor de expeditie is er door Trelleborg een speciale set complete wielen ontwikkeld, met Trelleborg banden en velgen. Dit is nodig om de MF-5600 trekker te ondersteunen tijdens de expeditie met de barre Antarctische weersomstandigheden.

Piero Mancinelli, R&D, directeur landbouw- en bosbouwbanden bij Trelleborg Wheel Systems, geeft aan dat er besloten is om Massey Ferguson te steunen in dit avontuur, omdat er in Antarctica veeleisende omstandigheden zijn. ‘’Grip, flotatie en tractie zijn er nodig bij extreem lage druk, evenals lager brandstofverbruik. Deze omstandigheden vereisen extreme prestaties van de landbouwbanden en velgen.’’