QR Codes

Steeds vaker ziet men kleine zwart wit gekleurde vierkantjes op producten of advertenties staan. Wat zijn deze geheimzinnige vierkantjes en wat kunt u er mee?

Iedereen is bekend met de streepjescode. In elke supermarkt wordt deze streepjescode door de caissière gescand waarna er kan worden afgerekend.

De QR-code, een afkorting van Quick Response Code, is een kansrijke opvolger van deze techniek. De QR-code is een voorbeeld van een zogeheten twee dimensionale barcode. De twee dimensies zijn de horizontale en de verticale as die beide informatie bevatten.

Toepassingen

De QR-code kan verschillende soorten informatie bevatten zoals een mailadres, digitaal visitekaartje (vCard) of een websiteadres. De software die de code vertaalt biedt zelf de bijbehorende opties zoals 'opslaan in contactlijst' voor vCards of 'openen in browser' voor internetadressen.

Het grote voordeel van 'scannen' is de eenvoud. Er hoeft niets te worden overgeschreven en intoetsen van lange adressen is ook niet meer nodig. 1x scannen en we zijn klaar.

Gebruik

Deze QR codes zijn te scannen met de meeste smartphones. Hiervoor is wel een camera op de telefoon noodzakelijk. Software om de code te lezen is vaak op de telefoons aanwezig (iPhone & Nokia) of simpel en gratis te downloaden (Android). Afhankelijk van de toepassing kan een internetverbinding nodig zijn.

Filmpje

Handig

Met de knop schakelt u over naar weergave in volledig scherm.

Middelbos

Op steeds meer plaatsen komt u QR-codes tegen. In onze beursstand zult u de code ook zien. De code zal gelinkt zijn aan de product/bestelinformatie op de website. Op de achterkant van onze Banden & wielen catalogus is de code ook te vinden. Binnenkort kunt u de code ook verwachten op bijvoorbeeld flyers, visitekaartjes en ander drukwerk.

Heeft u zelf een suggestie waarop een QR-code handig is laat ons dit vooral weten. QR-codes zijn bedoeld om het ú makkelijk te maken.