Medewerkers van BOVAG Aanhangwagenbedrijven hebben afgelopen zaterdag (22 mei) tijdens een groot paardenconcours in Amersfoort bijna 150 paardentrailers gecontroleerd. Daarbij bleek dat meer dan de helft van de paardentrailers ernstige gebreken vertoont. Slechte banden waren het meest voorkomende probleem (68 procent van de gekeurde trailers), verder ging het om een versleten breekkabel (45 procent), gebreken aan de koppeling (31 procent) en een verrotte vloer (28 procent).

BOVAG Controles

Het is niet de eerste keer dat BOVAG actiematig paardentrailers controleert. Dit keer is er ook gelet op vochtinwerking in de vloer van de trailer. ‘We zagen dat ruim een kwart van de paardenbezitters rondrijdt met een rotte bodem in hun paardentrailer’, zegt Louwers. ‘Als het paard op de snelweg door de vloer van de wagen heen trapt dan zijn de gevolgen niet te overzien.’

Periodieke Keuring

In tegenstelling tot Duitsland een België is er in ons land geen verplichte periodieke keuring voor aanhangwagens en dus ook paardentrailers. BOVAG wijst daarom de bezitters op de noodzaak om hun paardentrailers periodiek te laten onderhouden.

Filmpje