RAI Vereniging, Cumela, Federatie Agrotechniek en Centraal Orgaan Mechanisatiebedrijven lanceren vandaag de website veiliglandbouwverkeer.nl. Doel van de website is om een betere bewustwording te creëren van de regelgeving voor landbouwvoertuigen in het verkeer.

De gedachte hierachter is dat dit uiteindelijk de verkeersveiligheid van landbouwverkeer ten goede komt. Zowel de gebruiker als de medeweggebruiker is hierbij gebaat, meldt de website.

Speciale verkeersdeelnemer

Een landbouwvoertuig is door zijn vormgeving, grootte en gewicht een speciale verkeersdeelnemer. In tegenstelling tot het vakmanschap bij gebruikers van landbouwvoertuigen is er weinig parate kennis van de wetgeving voor hun voertuig aanwezig, aldus de initiatiefnemers.

Betere bewustwording

De verkeers- en voertuigeisen die aan landbouwverkeer worden gesteld, zijn lang niet altijd duidelijk. Bovendien weet men de wetgeving slecht te vinden. Op veiliglandbouwverkeer.nl wordt de geldende regelgeving uitgelegd, om een betere bewustwording van deze specifieke wetgeving te creëren.