Oudere kampeerders doen het goed, nu de jongeren nog

Oudere kampeerders hebben hun zaken over het algemeen goed tot zeer goed voor elkaar. Dat bleek afgelopen vrijdag tijdens een BOVAG caravancheck op camping de Luttenberg in Overijssel.

‘De campingbezoekers die we op de Luttenberg aantroffen hadden een gemiddelde leeftijd van zestig jaar en ouder’, zegt Hans Louwers, manager BOVAG Caravan- & Camperbedrijven. ‘Opvallend is dat deze wat oudere doelgroep haar zaakjes goed voor elkaar heeft. Zo’n tachtig procent van de geïnspecteerde caravans was onlangs nog voorzien van de bekende BOVAG onderhoudssticker. Dan kom je relatief weinig problemen tegen en dat zien we natuurlijk graag.’

Mankementen

Dat het ook wel eens anders is blijkt uit cijfers van de afgelopen jaren. Een aanzienlijk deel van de caravans en campers in Nederland laat op het gebied van veiligheid te wensen over. Gasslangen die over de datum zijn, te oude en versleten banden, te grote speling op de koppeling en versleten breekkabels. Louwers: ‘Uitgedrukt in cijfers: 63 procent van de gasslangen is ouder dan vier jaar en daarmee dus te oud, een derde van de gecontroleerde banden heeft te weinig profiel, vertoonde droogtescheuren of is ouder dan zes jaar. Ook dat is een reden voor vervanging.’

Politiecontroles

Ook tijdens recente politiecontroles bleek dat er nog flink wat technische mankementen te vinden zijn aan de kampeermiddelen van vakantiegangers. BOVAG adviseert consumenten dan ook om de caravan, camper of vouwwagen nog voor de vakantie te laten onderhouden en keuren.

TV uitzending

SBS6 was tijdens de controle met een camerateam aanwezig. Het resultaat was nog diezelfde avond te zien in Hart van Nederland. Wie het gemist heeft kan alsnog kijken via de website van Hart van Nederland.

Droogtescheuren

foto droogtescheuren