Veiliger rijden en minder controleren met SafetytrimTo the english version

Wielmoeren kunnen door verschillende omstandigheden losraken, dit is nu te voorkomen met Safetytrim. Met een simpele oplossing verbeterd u de veiligheid voor bestuurder en omstanders, drukt u de kosten van reparaties en vermindert u de tijd dat een voertuig stilstaat. 

De visie van het team achter Safetytrim: Het helpen van vlootbeheerders bij het detecteren van losse wielmoeren en het voorkomen van het losraken van wielen in het algemeen met het gepatenteerde Safetytrimsysteem.

Het gepatenteerde Safetytrim-systeem is een verbetering op het huidige wielmoer-verzekerings / wielmoerbeveiliging mechanisme dat nu op de markt te koop is. Het product geeft niet alleen een visuele indicatie wanneer een wielmoer los begint te komen maar houdt de moer ook tegen, waardoor deze niet los kan komen met het gevaar dat het hele wiel los komt.

Hoe werkt Safetytrim

Het Safetytrim-systeem heeft een afdekking voor de wielmoeren, deze afdekking sluit nauw om de moer heen. Hierdoor worden de moer en het systeem als het ware één. Zodra de moer los begint te komen draait de afdekking mee tot maximaal 1/6 van een rotatie en blokkeert dan d.m.v. een lip aan de binnenkant van het systeem, resulterend in het feit dat de moer ook niet verder los draaien dan de 1/6 van een rotatie. Tijdens het losdraaien van de moer komt ook een fluoriserende marker tevoorschijn zodat er ook direct een visuele indicatie is en men tijdig kan ingrijpen en kan voorkomen dat het wiel losraakt.

Safetytrim veilig-onvelig

Voordelen van het gebruik van Safetytrim

- Voorkomt verlies van een wiel.
- Voorkomt schade en/of letsel aan derden.
- Vermindert arbeidskosten door het voorkomen van wielmoer falen.
- Vermindert de tijd dat een voertuig stilstaat voor reparatie, daarnaast worden ook de kosten voor zowel reparatie en vervangende onderdelen lager.
- Bespaar tijd tijdens de dagelijkse check van het voertuig, er is in één oogopslag te zien welke moeren los zijn gekomen.
- Het systeem biedt bescherming tegen schade die opgelopen kan worden door het weer of de weg.
- Safetytrim is gebruikersvriendelijk doordat het systeem zich binnen no time laat aanbrengen en afhalen d.m.v. de speciale tang.

 

Waaruit bestaat de Safetytrim

Het Safetytrim systeem wordt gevormd uit nylon 6-6 synthetische vezels, dit materiaal wordt veel gebruikt in de industrie. Het is een zeer sterk materiaal en goed bestand tegen hitte en wrijving. Daarnaast is het ook nog eens zeer licht. Al deze feiten bij elkaar maken dat het Safetytrim systeem zeer sterk en licht is, dus ideaal voor zijn taak. 

Hoe voorkom ik losse wielmoeren?

U kunt losse wielmoeren voorkomen door verschillende oplossingen

1. Draai de moer bij montage niet te strak aan, hierdoor verbuigt de moer waardoor de grip verloren gaat.
2. Draai de moer bij montage goed vast, zit de moer te los dan kan die gaan vibreren en lostrillen.
3. Rem niet overmatig of hard, hierdoor kan de moer opwarmen en zijn grip verliezen.

4. Gebruik de moer maar enkele keren bij montage, oude moeren verliezen de grip die zij moeten hebben snel.
5. Maak gebruik van wielmoer beveiliging of wielmoer bescherming zoals de Safetytrim. 

Hoe installeer en/of demonteer ik de Safetytrim?

Installatie instructies
Demontage instructies

 

Welke maten zijn er beschikbaar?

Klik hier om naar de producten te gaan

Back to Top