Middelbos BV heeft de eerste vernieuwde mobiele kraanbanden 650/45B22.5 T440 van Trelleborg binnen. Vooral het nieuwe nokkendesign valt op. Trelleborg heeft dezelfde zogeheten ProgressiveTraction-nokken toegepast als op de TM-trekkerbanden lijn. Dit spaart de bodem.

Want hoe werkt de "ProgressiveTraction"-nok? Buitenband 650/45B22.5 Trelleborg T440 AMPT (tbl, 160D)
Al werkend op de bodem, geeft de dubbele nok progressief meer tractie. Waar en wanneer nodig. Minder tractie als er minder nodig is, pas meer als er ergens meer nodig is. Daardoor wordt de bodem gespaard. Samen met de superieure "floatation"-eigenschap wordt er een gelijkmatige drukverdeling bereikt. Minder bodemverdichting en een drijvend vermogen. Over de grond in plaats van er dwars door heen. Daar wordt de boer happy van. Bodemverdichting is een te bekend verhaal. Met de nieuwe Trelleborg T440 kraanband heeft de loonwerker een bijzonder innovatief gereedschap in handen om bodemverdichting te voorkomen. Goed voor de bodem, goed voor het milieu, goed voor de portemonnee.
De "terras"-vlakken tussen de nokken vergroten het zelfreinigend vermogen. De banden lopen minder snel vol bij slechte bodemcondities, en de wegbeheerder blijft vrolijk. De zijkanten van de nokken vertonen een trapeziumvorm. Dit verhoogt de zijdelingse stabiliteit en schouderrobuustheid. Langere levensduur maakt de loonwerker gelukkig. Een ander voordeel van het nieuwe design: de nokken hebben naar het midden toe meer raakvlak. Bij gebruik op de weg zijn daardoor de banden prettiger om mee te rijden. Daar maak je de chauffeur ook blij mee."


Bekijk de band online in onze webhop

 

Back to Top